PREPAROWANE ZIARNA ZBÓŻ - ZALECANE PRZEZ LEKARZY I DIETETYKÓW   

CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU I UDZIAŁ W RACJONALNEJ DIECIE
Prowadząc działalność handlową w minionym okresie systematycznie zbieraliśmy informacje na temat kierunków rozwoju handlu artykułami spożywczymi. Po głębokiej analizie doszliśmy do wniosku, że istnieją duże możliwości sprzedaży mało przetworzonych produków zbożowych. Do takich produktów zaliczanych do galanterii śniadaniowej należą produkowane przez nas prepatrowane /rozpęcznione/ ziarna zbóż. Zaproponowane w tej formie ziarna zbóż są naturalnymi produktami spożywczymi nie zawierającymi dodatków smakowych, zapachowych, barwników i konserwantów. Towary z tej grupy są ogromnie popularne w krajach wysoko rozwiniętych ze względu na walory smakowe, odżywcze a nade wszystko dietetyczne. Są one ponadto łatwe w użyciu i nie wymagają gotowania.O zaletach spożywania wyrobów zbożowych o dużej zawartości błonnika nie trzeba dzisiaj przekonywać. Propagują to dietetycy i powszechnie zalecają lekarze. Według badań przeprowadzonych przez dietetyków, idealna dieta powinna być w około 1/3 oparta o produkty zbożowe. Wysoka zawartość łatwo przyswajanych węglowodanów sprawia, że jest to idealny produkt śniadaniowy dający tak potrzebną rano energię. Dzięki znacznej zawartości białka uzupełnionego proteinami z mleka i jego przetworów, preparowane ziarna stanowią wartościowe danie.

SPOŻYCIE PRODUKTU W POLSCE I NA ŚWIECIE ORAZ PROGNOZA SPOŻYCIA W NAJBIŻSZYCH LATACH
Biorąc pod uwagę bieżącą ofertę rynkową spożycie produktów z grupy zbożowej galanterii śniadaniowe na statystyczną głowęmieszkańca Polski szacowane jest na około 0,6 kg. Według danych F.A.O spożycie wyrobów określanych mianem R.T.E (gotowe do spożcia produkty śniadaniowe) w krajach Unii Europejskiej wynosi średnio od 3,0 do 6,5 kg na osobę w skali roku. Oczywiście trzeba zaznaczyć, że konsumpcja tego typu wyrobów ma tam wieloletnią tradycję, jest od dawna zalecana przez żywieniowców i trudno nam porównywać się z tamtejszym rynkiem. Pomimo wielu różnic w obyczajach i przyzwyczajeniach dietetycznych Polaków, które trzeba tu przyznać w wyniku szerokiego otwarcia na świat ulegają wyraźnym zmianom na korzyść, istnieje jeszcze ogromny obszar do zagospodarowania. W Polsce na wyroby tego typu spodziewany jest boom w najbliższych latach.Obserwując wzrastającą świadomość społeczństwa co do zdrowego i racjonalnego odżywiania i co za tym idzie rosnące zapotrzebowanie na tego typu produkty pozwala stwierdzić, że spożycie tych produktów będzie w najbliższych latach dynamicznie wzrastać.

NOWOŚCI PREPAROWANE ZIARNA ZBÓŻ  OFERTA I NASZE PRODUKTY DLA DZIECI KONTAKT
NEW ! PUFFED GRAINS OFFERT AND PRODUCTS FOR KIDS CONTAKT
NEUHEIT !!! GEPUFFTES GETREIDEKORNS  PRODUKTE FUR KINDER KONTAKT